Kaba Yemde Çayır,Mera ve Yem Bitkileri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi

“Kaba Yemde Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği” Resmi Gazete’de Yayımlandı

30.01.2022 09:18

Cumhurbaşkanlığı’nın yürürlüğe koyduğu 11. Kalkınma Planı hedefleri doğrultusunda üniversitemiz koordinatörlüğünde Çukurova Üniversitesi, Dicle Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi iş birliği ile “Kaba Yemde Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayımlandı.

Dört üniversitenin iş birliği ile çalışmalarını yapacak olan Kaba Yemde Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi, hayvancılığın gereksinim duyacağı yeterli ve kaliteli kaba yem üretiminin sağlanması maksadıyla doğal kaba yem kaynaklarının ıslahı ve geliştirilmesi, uygun kaba yem bitkisi tür ve çeşitlerinin belirlenmesi, kaba yem muhafazası gibi konularda bilimsel ve teknolojik AR-GE faaliyetlerinin yürütülmesini hedefliyor.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, merkezin kuruluşunda emeği geçen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’a, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’e, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç’a ve üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ile diğer ekip üyesi hocalara teşekkür etti.